KENT & SUSSEX HOSPITAL - November 2011 - January 2012

The Kent and Sussex Hospital was built on the site of a mansion called Great Culverden House, designed by Decimus Burton

Designed by Cecil Burns, a local architect, the hospital was completed and opened in 1934. The foundation stone had been laid in 1932 by the contemporary Duchess of York, later to become Queen Elizabeth, the Queen Mother.

The original building was surrounded by lawns on three sides, but the hospital has expanded upwards and outwards several times over the decades. This included the installation of six wartime emergency huts shortly after the hospital's completion; four of these huts were still in use as wards up until the hospital closed, on 21 September 2011.

Kent-&-Sussex-A&E-Gallery.jpg

Accident & Emergency

Anasthetic-Department-Gallery.jpg

Anaesthetic Department

Cardiac-Catheter-Lab-Gallery.jpg

Cardiac Catheter Lab

Choices-Gallery.jpg

Choices Restaurant

CT-Scanner-Gallery.jpg

CT Scanner

Estates-Facilities-Gallery.jpg

Estates & Facilities

Kitchen-Gallery.jpg

Kitchen

Neuro-Rehab-Gallery.jpg

Neuro Rehab Unit

Stores-Gallery.jpg

Stores

Ward-3-Gallery.jpg

Ward 3 Geriatrics

Ward-9-Gallery.jpg

Ward 9

Kent-&-Sussex-Acute-Assesment-Unit-Galle

Acute Assessment Unit

Ashley-Hale-Gallery.jpg

Ashley Hale Suite

Chapel-Gallery.jpg

Chapel

Clinical-Chemistry-Gallery.jpg

Clinical Chemistry

Culverden-Theatre-Gallery.jpg

Culverden Theatre

KS-Exterior-Gallery.jpg

Exterior Views

Minor-Injuries-Gallery.jpg

Minor Injuries

Postgraduate-Gallery.jpg

Postgraduate Centre

Theatre-1-2-Gallery.jpg

Theatre 1&2

Ward-6-Gallery.jpg

Ward 6

Ambulance-Station-Gallery.jpg

Ambulance Station

Autoclave-Services-Gallery.jpg

Autoclave Services

Chest-Unit-Gallery.jpg

Chest Unit

Coronary-Care-Gallery.jpg

Coronary Care Unit

ENT-Gallery.jpg

ENT Outpatients

HDU-Gallery.jpg

High Dependency Unit

Mortuary-Gallery.jpg

Mortuary

Radiography-Gallery.jpg

Radiography

Theatre-6-Gallery.jpg

Theatre Level 6

Ward-7-Gallery.jpg

Ward 7

© 2019 The Tunbridge Wells Project     |     Privacy Policy

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon